Statement pindarotsjes wit t.h.t. 1/5/22

Dilsen-Stokkem 3/1/22

Statement betreffende pindarotsjes wit met t.h.t. 1/5/22

Van een klant ontvingen wij 28/12/2021 een klacht: het betreffende product zou zijn overgestickerd en de datum zou verlengd zijn. Hoewel er inderdaad (bewust) sprake is van extra sticker over de 1e sticker, is er geen sprake van wijzigen van de betreffende houdbaarheidsdatum.

In het zakje zit exact wat er op het etiket staat: pindarotsjes met witte chocolade en die zijn tenminste houdbaar tot 1/5/2022.

Waarom dan een extra sticker? Dat is een terechte vraag en wij kunnen ons de verwarring ook best wel voorstellen. Eind afgelopen zomer werden ook wij geconfronteerd met een tekort aan inpakmaterialen. Wij gebruiken specifiek zakjes met een dikte van 60mycron en die zijn een hele tijd niet meer leverbaar geweest. Bij onze inpakafdeling lagen echter nog veel ongebruikte zakjes die ter voorbereiding al gestickerd werden. Door een wijziging in de planning zijn deze niet meer gebruikt  om product in af te vullen. We hebben deze betreffende zakjes als basis genomen en de nieuwe  sticker van de badge van 1/5/2022 hier overheen gezet. Niet de beste of mooiste oplossing, maar het was in ieder geval een oplossing.

Er is derhalve geen reden om te voorzien in een terugroepactie, recall of vervangingsronde.

Klanten die desondanks toch liever een zakje met een enkel etiket wensen, mogen zich altijd bij ons melden voor een vervangend product.